Marija Prša

Rođena sam 1986. godine u Zagrebu gdje sam i završila MIOC, matematičku gimnaziju, 2004. godine. Potom sam upisala PMF - Matematički odsjek, te diplomirala nakon 5 godina, na temu "Prometni tok" kod mentora prof. dr. sc. Eduard Marušić-Paloke.
Oduvijek sam imala veliku želju baviti se matematikom te je sve krenulo od osnovne škole i objašnjavanja zadaća prijateljima iz razreda. Preraslo je u držanje instrukcija koje su postale odličan izvor džeparca, a konačno je dovelo do toga da sam postala asistentica iz matematičkih kolegija na Grafičkom fakultetu u Zagrebu od 2011. godine. Stepenica na tom putu je bilo i honorarno držanje vježbi iz Matematike 2 na FER-u.
Na PMF - Matematičkom odsjeku sam 2018. stekla akademski stupanj doktorice znanosti, na temu "Matematička analiza problema provođenja topline u cijevi promjenjive duljine ispunjenoj fluidom" kod mentora prof. dr. sc. Eduard Marušić-Paloke i prof. dr. sc. Igora Pažanina. Od 2019. sam poslijedoktorandica na Grafičkom fakultetu, te uz držanje nastave sudjelujem u istraživačkim projektima i usavršavanjima razne vrste.
Uz matematiku zanimam se i za pitanja ekologije (prvenstveno kroz volontiranje u Aktivističkoj grupi Zelene akcije), volim filmove, putovanja, yogu te obožavam voziti bicikl.